neděle 20. května 2012

Sezóna plná rekordů?

Neuvěřitelnou proměnou prošel náš tým v uplynulé zimě a po očistném sestupu do 7. ligy po dlouhé době opět podáváme výkony odpovídající kvalitě hráčského kádru. V nejlepší sezóně za poslední léta máme navíc šanci překonat několik klubových i individuálních rekordů. Odstartovat čtyřmi výhrami v řadě už jsme dokázali, které zápisy do historie se mohou v příštích týdnech měnit?

Pokud bereme v úvahu pouze posledních pět let, kdy se tým pohyboval v 6. a 7. lize, nejlepší sezónu jsme odehráli na podzim 2008, to jsme z 10 zápasů (neboť kontumaci s Dromedarians nepočítáme) vyhráli sedm a získali 15 bodů. V tuto chvíli už máme ze sedmi utkání pět vítězství a čtyři duely, vesměs se slabšími soupeři, náš ještě čekají.

Rekordních 41 vstřelených branek ze sezóny Podzim 2009 pravděpodobně odolá, vavříny by však tentokrát mohla sbírat defenzíva. O dva roky dříve jsme při prvním postupu do 6. ligy inkasovali v 10 duelech pouze 16 branek, nyní jsme po 7. kole na čísle 12. Pokud nedostaneme do konce sezóny víc než pět gólů, historické anály se budou měnit.

Ruku v ruce s tím může jít i další zlepšování Pavlových čísel. Bilanci pěti vychytaných výher v sezóně už může pouze vylepšovat, následující vítězství bude navíc jeho jubilejní padesáté. Velká šance se otevírá i u průměru obdržených branek. Pavel momentálně drží skvělou statistiku 1,38 gólu na utkání a k vylepšení svého nejlepšího výkonu 1,6 z podzimu 2010 mu stačí ve zbytku sezóny udržet průměr dvou inkasovaných gólů na zápas.

Průlomovou sezónu si může ještě vyšperkovat i Ivoš. Rekord v bodování drží za bilanci 10+10 už od podzimu 2008 Matěj, náš momentálně nejproduktivnější hráč už je ale na 15 bodech a v jeho momentální pohodě a s ohledem na kvalitu soupeřů není dalších šest bodů navíc vůbec mimo realitu. Ještě níž visí možnost vymazání Tomášových 11 asistencí z podzimu 2009, k tomu Ivošovi stačí přihrát na gól "jenom" třikrát.

Překonání třináctibrankového zápisu Matěje opět z podzimu 2009 je zřejmě ze žánru sci-fi, ale kategorie vítězných gólů může mít brzy nového lídra. Anton čtvrtým dvoubodovým zásahem vyrovnal Tomáše a má šanci svou skvělou bilanci ještě vylepšit. Důležitější než podobné zápisy je však samozřejmě to, že Antonovy góly přináší týmu body. A každý další posune Svině blíž k návratu tam, kam bezpochyby patří, do šesté ligy...

3 komentáře:

  1. Nevědel jsem, že máš takovej peknej blog) Akurat jsem včera záčal něco psát o hanspaulce ve svém blogu)

    OdpovědětVymazat
  2. tak blog mám asi dva roky, předtím to bylo normálně na stránkách... ale nemám moc času psát poslední dobou...

    OdpovědětVymazat
  3. Anonimní objektivní fotbalový fanoušek21. května 2012 v 18:59

    Huhuuuu, Pavel jedeeee, come on

    OdpovědětVymazat