čtvrtek 13. září 2012

Podzim ve znamení jubilea

Před dvěma dny tomu bylo přesně deset let, co název našeho klubu spatřil světlo světa. Od té doby se mnohé změnilo, dá se říct, že z původního týmu nezůstal kámen na kameni. Překonali jsme mnohé krize a vždycky se dokázali vydrápat zpátky. Do své jubilejní 20. sezóny v Hanspaulce vstupují Modrý Svině v pozici staronováčka, po jarní epizodě v sedmičce jsme zpět v 6. lize. Záchrana je pro nás prioritou, koukatelná hra tajným přáním a umístění okolo 6. místa příjemným bonusem.

Kádr doznal pouze kosmetických změn, z hostování se do Pragochmelu Blšany vrátil Jirka Vojíř, definitivně skončil Honza Jiřička a nepočítá se už ani s Richim, i když u něj se nikdy neví. Do útoku by se měl opět vrátit Martin a jeho snaha o comeback po opakovaných zraněných bude jistě jedním z příběhů sezóny. Jelikož pravidelná účast Petra s Michalem patří k velkým otazníkům, je ve hře příchod ještě jednoho útočníka, jasněji by mělo být ještě během září.

Další novinkou je změna domácího hřiště, nejistý osud Podvinného Mlýna nás donutil k přesunu na Mikulovu, kde také odehrajeme drtivou většinu zápasů. Šestou ligu jsme ve čtvrteční termíny nikdy nehráli, přesto pro nás nebudou některá jména soupeřů úplnou neznámou. Duely s Cervezou nebo odveta za jarní vyřazení v poháru proti Morové ráně budou patřit k tahákům podzimu, ani druhá bitva s Albuquerque během jediného roku nebude bez zajímavosti.

Protivníky můžeme rozdělit do tří obvyklých kategorií. Na ty, s kterými můžeme překvapit, na skupinu, s kterou se dá hrát a na soupeře, nad kterými bychom měli zvítězit, neboť se bude hrát o čtyři body. Favority určitě nebudeme hned na úvod, Dodo´s kings ještě loni na jaře hráli 4. ligu, navíc nepatří k týmům, které příliš inkasují. Stejně tak oba sestupující z "pětky", Speciál Bráník a hlavně Jawa Team budou těžkým oříškem. Každý získaný bod bude úspěchem.

Ve druhé skupině vyčnívá především nebezpečný 1.FC Žižkov, který má navíc v zádech podporu v podobě losu. Hrát budeme u něj, tedy na neoblíbené Novoborské a navíc v úterý, což jsme si vyzkoušeli naposled před více než třemi lety. Prase hrálo minulé dvě sezóny vždy o postup a půjde svým způsobem o derby, Morovou ránu jsme pak ze dvou pokusů ani jednou neporazili. Opačnou bilanci máme s Cervezou, ale ta zase posílila kádr a podává poslední sezóny vyrovnané výkony.

S výše jmenovanými týmy můžeme ledacos získat, ale také dost osudově ztratit, podzim se ale bude lámat nejspíš ve vzájemných zápasech s ostatními nováčky. Porážka s Ansámblem sice patří do prehistorie, ale získané dva body by chutnaly asi o něco sladčeji než jiné. Naopak s Albuquerque máme čerstvou zkušenost a už teď si můžeme být jistí, že se na nás budou chtít Tuplaks vytáhnout.

Dukla je hodně nečitelným týmem, navíc nás čeká hned v druhém kole, kde oba týmy po těžkém úvodu s favority budou potřebovat zabodovat. A Ya Basta je sice opticky nejslabší, ale před sezónou rozpustila "B" tým, který hrál pravidelně na pomezí 5. a 6 ligy a je otázkou, kolik hráčů přetáhne. Výhodou pro ni bude i pro nás neznámé hřiště ve Střešovicích. Přesto dva body by měly být povinnost.

Před sezónou se tradičně objevuje množství otazníků, na které mohou přinést uspokojivou odpověď jen samotné zápasy. Uvidíme, zda se dokážeme udržet na jarní vítězné vlně a jestli neztratíme sebevědomí a hlavně formu. Slavit desáté výročí sestupem by nechtěl asi nikdo, naopak máme velkou šanci napravit některé hříchy minulosti. A také připomenout škarohlídům, kteří nám kdysi věštili brzký rozpad, jak moc se tenkrát mýlili.

Žádné komentáře:

Okomentovat