čtvrtek 2. července 2015

Hodnocení hráčů - Jaro 2015

Hvězdy, dříči, smolaři i ztracenci - prostě Modrý Svině. Jak se vedlo jednotlivým hráčům v sezóně Jaro 2015?


Anton Olkhovoy: Důraz, obětavost a ochota jít hlavou napřed tam, kam by se jiní ani neodvážili, tyhle atributy zůstávají jeho hře vlastní za všech okolností. Anton už patří po pěti letech v dobrém slova smyslu k inventáři Sviní a svou hrou bude určitě platný i ve čtvrté lize, byť sám se na tuto úroveň už příliš necítí. Do značné míry se jedná o pocit neoprávněný, faktem ale je, že tlak na jeho slabé místo - tedy konstruktivní rozehrávku - bude zase o něco větší. A takových minel, jako třeba před druhým gólem R.I.P., se bude muset na podzim rozhodně vyvarovat.
Nejlepší zápas: Albuquerque tuplaks
Hodnocení: 2-

Pavel Řeháček: Žádný tým nedosáhne úspěchu bez patřičné jistoty v brance a Pavel minimálně poslední dva roky dokazuje, že může být opravdovou oporou. Nevyšel mu sice zápas s Paloučkem, kde se přímo podepsal pod dva obdržené góly, v jiných duelech to ale bohatě kompenzoval. Dvakrát udržel čisté konto, včetně nakonec rozhodujícího souboje s Deportivem, a gólový průměr udržel jen těsně nad hranicí dvou branek na zápas. Přitom zejména proti Pivní pohodě a Albuquerque to před ním místy doslova hořelo. Ve druhém zmiňovaném duelu se navíc převtělil i do role tvůrce hry a třemi přesnými rozehrávkami výrazně přispěl ke konečnému vítězství.
Nejlepší zápas: Albuquerque tuplaks
Hodnocení: 1-

Tomáš Rosenberger: Po dlouhých třinácti sezónách a takřka neuvěřitelných 157 zápasech v řadě chybělo jeho jméno na zápasové soupisce. Pro služebně nejstaršího hráče týmu a "železného muže" Sviní to ale pohříchu byl možná nejviditelnější zápis nepříliš povedené sezóny. V obraně často zbytečně chyboval a na hrotu svou dobrou orientaci ve vápně prokázal pouze jednou. A byly to i jeho zahozené tutovky v duelu s R.I.P., které se podílely na tom, že po posledním zápase jara zůstala nepříjemná pachuť.
Nejlepší zápas: Albuquerque tuplaks
Hodnocení: 3-

Ivo Kurhajec: Ani nezazářil, ani nezklamal, na oboje totiž měl příliš málo prostoru. Po vcelku slušném startu do sezóny přišlo zranění paty a v červnu zas plánovaná operace, takže si nakonec Ivoš na jaře už nezahrál. Je otázkou, nakolik se dlouhá absence projeví na jeho kondici, technicky by asi neměl mít ani ve čtyřce problém, rychlostně by to ale mohlo být horší. A také se potřebuje srovnat s tím, že rozhodně už nebude mít v zápase tři čtyři gólové šance jako dosud.
Nejlepší zápas: Tuscarora 03
Hodnocení: 2-

Matěj Kuncíř: V posledních sezónách mu to příliš nestřílí, pokud už se prosadí, bývá to spíše důrazem před brankou než střelou zdálky, což bývala kdysi jeho výstavní disciplína. Čtyřmi asistencemi proti Interu ale nechal vzpomenout na doby, kdy býval nenahraditelným tahounem mužstva. Nyní už tolik nevyčnívá, je to ale logické, přeci jen patří k nejstarším hráčům týmu. Občasné rychlostní nedostatky ale vyvažuje stále jeho nenahraditelná zkušenost a schopnost řídit obranu. 
Nejlepší zápas: Inter Bubeneč
Hodnocení: 2-

Vašek Doubek: Podržel si postavení jedničky v útoku, jinak ale zůstal trochu za očekáváním. Jednou byl schopen zase kličkami motat obránce, jak má v oblibě, další zápas ale byl úplně neviditelný a pokud už se dostal do šance, spolehlivě ji zahodil. Také jeho trápily na jaře zdravotní problémy, s formou se pak nepotkal pohříchu v zápasech, kdy to bylo nejvíce potřeba. Na podzim musí rozhodně přidat.
Nejlepší zápas: VŠSK MFF UK B
Hodnocení: 2-

Lukáš Lojín: Tři vítězné góly, dva hattricky, jeden čtyřbodový večer a suma sumárum 14 přesných zásahů v 11 zápasech, což je nový klubový rekord. K tomu takřka bezchybná práce v obraně a potenciál být vůdčí osobností týmu pro další roky. Tenhle půlrok zkrátka patřil jemu a už hodně dlouho nebylo o hráči sezóny rozhodnuto tak jednoznačně. Na jeho formě záležel často výsledek zápasu už teď, na podzim však na něm bude ležet ještě větší díl odpovědnosti. Někdy by se potřeboval trochu uklidnit, ke spoluhráčům bývá občas přehnaně tvrdý.
Nejlepší zápas: Inter Bubeneč
Hodnocení: 1

Tomáš Jedlička: Z výpomoci v nouzi si nakonec vyklubala zajímavá posila a možná jedno z nejpříjemnějších překvapení sezóny. Tomáš v krizové situaci zaskočil za zraněné Ivoše s Jirkou, chytil se příležitosti a v týmu už zůstal. Hlavně v prvních zápasech zářil, skóroval v úvodních čtyřech utkáních, což se nikomu předtím nepovedlo, první dvě trefy navíc byly vítězné. V závěrečných vypjatých bitvách o postup už se mu tolik nedařilo, na psychické odolnosti potřebuje ještě zapracovat. Primárně ale zůstává důležitým stavebním kamenem B - týmu, pokud bude kádr áčka zejména zdravotně v pořádku, čeká ho na podzim jen role žolíka.

Nejlepší zápas: A - klub 90
Hodnocení: 2

Jirka Škrábek: Více než polovinu sezóny promarodil, když si v tréninkovém zápase béčka smolně zlomil prst na noze. Po návratu měl problémy se dostat do hry, evidentně se bál chodit naplno do soubojů a na jeho hře to bylo hodně znát. Ale ani na začátku jara nepodával výkony, které se od něj očekávaly a v útoku nebyl prakticky vůbec vidět. V béčku je aktivní a v zápasech vyčnívá, tam ale jde výkonnostně o úplně jinou soutěž. Na otázku, zda se dokáže adaptovat na čtvrtou ligu, nelze v tuto chvíli s jistotou odpovědět kladně. Herně by na to měl, ale potřebuje si více věřit a hlavně, hrát s maximálním nasazením.

Nejlepší zápas: Koloušci AK
Hodnocení: 4


Jirka Dymák: Téměř dva roky a 18 zápasů, tak dlouho už trvá Jirkova série bez vstřeleného gólu. Nejde o to, že by byl z formy nebo se do šancí vůbec nedostával. Příležitostí ke skórování opět měl spoustu, ale branka je pro něj prostě naprosto zakletá. Pokud už se míč z jeho kopačky náhodou vyhnul všem blokujícím obráncům, smolně clonícím spoluhráčům a všemožným končetinám gólmana, tak zazvonila konstrukce branky nebo se meruna mezi tři tyče nevešla vůbec. Jinak mu toho není z hlediska přístupu, nasazení i hry samotné příliš co vytknout, vždy nechává na hřišti maximum.
Nejlepší zápas: Deportivo Estudiantil
Hodnocení: 2-

Žádné komentáře:

Okomentovat