neděle 12. srpna 2007

Sezónní hodnocení hráčů - Jaro 2007

Hvězdy, dříči, smolaři i ztracenci - prostě Modrý Svině. Jak se vedlo jednotlivým hráčům v sezóně Jaro 2007?

Martin Viták: Obloukem přes dva spoluhráče se k němu vrátila kapitánská páska, ovšem čich na góly s ní ruku v ruce nešel. Tři utkání chyběl kvůli vykloubenému palci, proto nemohl později ani chytat, z posledního zápasu zas odkulhal s nataženými vazy v koleni. Svou magii poziční hry tak ukázal v lize pouze jednou.
Hodnocení: 3-

Otakar Duben: Stihl oslavit stovku startů za Svině, skoro půl sezóny zaskakoval jako kapitán, v přípravě si vylepšoval střelecké statistiky, krom toho obíhal, zařizoval a pravidelně při zápasech přicházel o nervy. O výkonech na hřišti nemá smysl se bavit, standardní mizérie, alespoň si ale může říct, že to nikdy nezabalil…
Hodnocení: 4

Pavel Řeháček: Sebevědomí Pavlovi nikdy nechybělo, v minulých sezónách ho ale měl čím podložit. Jarní bilance? Jako útočník produktivní, ale hraje jenom na sebe. Tato vlastnost by v brance nebyla tak na škodu, to by si ovšem musel odpustit kiksy jako proti Polární záři a Sorbinu. Docházkou také zrovna neoslňoval…
Hodnocení: 4

David Straka: Těžko hledat vhodnějšího kandidáta na zklamání sezóny, nikdo totiž neprožil takový výkonnostní sešup jako náš „levonohý Beckham“. Svými módními kreacemi poutal možná větší pozornost než hrou plnou podrážděnosti, zbytečných kliček a ukvapených střel. Od prvního zápasu jako by to nebyl vůbec on.
Hodnocení: 4

Vítek Zahradník: Pokud bychom měli Vítkovo hodnocení odlehčit nějakou trapně-humornou poznámkou, hodilo by se možná něco ve smyslu, že byl vidět hlavně díky své do dáli se lesknoucí hlavě. Jak ale také hodnotit jinak, když týmové nosiče vody prostě nikdy nikdo neocení a i v tomto ohledu to zase tak slavné nebylo.
Hodnocení: 3-

Matěj Komanec: Suverénně nejlehčí člen našeho ansámblu se vydal cestou pomalého, avšak vytrvalého sbírání ligových startů. Na jaře se objevil čtyřikrát, proti Virtuosi se prezentoval vtipnou přihrávkou na skórujícího Michala Stodolu, v ostatních zápasech nebyl vidět prakticky vůbec. Dalo se ale od něj čekat něco víc?
Hodnocení: 4-

Jirka Dymák: Jednooký mezi slepými. V první půlce sezóny jsme si mohli lebedit, jakou posilu se nám to povedlo získat, po přestávce zaviněné maturitou už naskakoval do rozjetého vlaku do pekel a tuhle mašinu nedokázal zastavit. Ačkoliv jemu vlastně už o nic nešlo, snažil se i proti Sorbinu zabránit ostudě. Nezabránil.
Hodnocení: 2-

Michal Malý: Původně brankářská trojka stála na prahu sezóny před úkolem s označením „Mission impossible“. Jako poslední instance měl zachránit nováčka v soutěži. Jak obstál? V lepších zápasech ho nepodržela obrana, proti Odlehlé a hlavně PNN jí to ale „vrátil“ i s úroky. Globálně vzato ale své poslání splnil.
Hodnocení: 3-

Richard Duben: V prvním utkání si připsal důležitý vyrovnávající gól na 3:3 a přihrávku k tomu, přesto sklidil kritiku za přílišný individualismus. V druhém hrál padesát minut skvěle, jenže pak nechal trestuhodně neobsazeného hráče při rohu a stálo nás to zápas. Tato jakási schizofrenie jej pronásleduje v podstatě neustále…
Hodnocení: 4-

Tomáš Rosenberger: Fakt, že Tomáš byl opět nejlepším střelcem a vyhrál týmové bodování, už asi nepřekvapí nikoho. Nelze mu vyčíst ani nedostatek bojovnosti, i ve ztracených zápasech se snažil dřít až do konce. Přesto se výkonnostně svezl se zbytkem týmu, navíc v krizových okamžicích nedokázal ostatní strhnout a usměrnit.
Hodnocení: 3

Matěj Kuncíř: Nebylo by troufalé říct, že nesplnil očekávání? Nebylo. V obraně stále lídr, jeho chyby nerozhodovaly, u největší hvězdy týmu se ale čekala hlavně určitá nadstavba směrem dopředu. V zápasech, kde se neprosadil on, nebodoval ani celý tým. Známku mu zlepšuje jen to, že bez něj jsme hráli ještě mnohem hůř.
Hodnocení: 2-

Honza Voldán: Jeho chudá zápasová statistika čítá pouhé tři zápasy, navíc jako jediný z týmu neasistoval byť jen u jediné z pěti jarních výher. Nejhlubší stopu, pohříchu nijak zapamatování hodnou, zanechal v utkání s PNN, kde se přímo podepsal pod rozhodující branku v naší síti. Chybějící zápasová praxe byla vidět až příliš.
Hodnocení: 4-

Michal Stodola: V úvodu sezóny způsobil svým návratem po dvou letech všem menší šok, navíc rovnou rozhodl utkání proti Virtuosi. Žel bohu se křivka jeho výkonů stočila směrem dolů a zbytkem sezóny se víceméně protrápil. Jeho styl plný kliček a fines se hodí leda někam na plácek, v lize s ním nemá příliš šanci uspět.
Hodnocení: 4

Petr Gregor: Obránce vysloveně z nouze, i když místy to zas tak úplně špatné nebylo. Blýskl se vítězným gólem proti Santa Trantě, upozornil na sebe i demonstrativním odchodem ze hřiště v zápase s Torpédem, kterým chtěl upozornit na dlouhodobé problémy se střídáním. Krom těchto dvou momentů prakticky zapadl.
Hodnocení: 4

Žádné komentáře:

Okomentovat