pátek 1. dubna 2011

Per aspera ad astra

Cesta k úspěchu bývá trnitá. Tak nějak by se dal volně přeložit latinský citát z nadpisu tohoto článku. Modrý Svině to po nepovedeném loňském roce vědí už velmi dobře. A také tuší, že už o moc hůře být nemůže. Letošní jaro by naopak mohlo přinést návrat na pozice z doby nedávno minulé. I když, jednoduché to rozhodně nebude.

Sestava se oproti loňsku příliš nezměnila, což je však jedině dobře, další odchody nebo oslabení už by byly asi smrtelné. Náladového Gregiho jsme celkem s lehkým srdcem pustili do Holosmetek a na jeho místo přibyl Pavlův kamarád Lukáš, jehož přestup se momentálně dotahuje. Navíc nejen pamětníky starých časů potěšil návrat Michala, jednoho z posledních veteránů.

Na druhou stranu se první dvě kola budeme muset obejít bez potrestaného Pavla a navíc je víceméně jasné, že Vítek už se zpátky do týmu nevrátí. Důvody, proč se tak stalo, ponechme stranou, v každém případě tak ztrácíme další ze zásadních postav celé existence klubu. Toto rozhodnutí je sice nutné respektovat, tratí na něm ale rozhodně všechny strany.

Přípravné období bylo na naše poměry nebývale úspěšné, přátelák jsme celkem v poklidu zvládli a finálová účast na Svině Cupu se také dá brát jako splněný cíl, byť k vítězství nebylo zas až tak daleko. Herní projev v obou případech nebyl celkově špatný, nelze ale nevidět, že v ideální formě je vedle Ivoše možná tak ještě Anton, ostatní se po zimě teprve hledají. Sezóna ale bude dlouhá a na zlepšení času dost.

Start do sezóny se však jen těžko dá nazvat ideálním. Neoblíbené Štěrboholy a v nich čekající favorizovaná Kalparta v zápase, kde by jakýkoliv bodový zisk byl úspěchem. O týden později se vrátíme domů a i bez Pavla by Kanálpucers neměli být soupeřem, proti kterému by se nedalo bodovat. Pro předvelikonoční duel s nevyzpytatelným Lynxem platí v podstatě to samé. Pokud ale stejně jako poslední dvě sezóny nezvládneme start, dostaneme se do velkých problémů.

Na těžký zápas s Tutto bene naváže v květnu nepříjemný trojblok, který bude do značné míry determinovat výsledek celé sezóny. Proti Pragofloře se nehraje dobře nikomu a navíc má soupeř pověst problémového týmu. Utkání s Prokaryotou má zase na sobě cejch povinného vítězství, což nám příliš nesedí. A za slovním spojením Slavoj Legends se skrývá vítězná mašina sehraných, rychlých a hlavně o půl generace mladších kluků. Tři a více bodů z této série by mohlo už znamenat klidný závěr sezóny.

Po druhé týdenní pauze začne v červnu naše Tour de Praha. Ze čtyř posledních zápasů hrajeme třikrát venku, hned napoprvé pak na Tempu s papírovým outsiderem z Chuchle. Následně se s domácím prostředím rozloučíme utkáním s třetím sestupujícím z páté ligy, Atlantou Žižkov. Bodový zisk v tomto případě není žádnou utopií, soupeř už má nejlepší léta za sebou.

Junioru Motol sice stále dlužíme odvetu za dvě těsné porážky 1:2, večerní termín na daleké Mikulovce ale zrovna žádná velká očekávání nepřináší. Naposledy jsme na tomto místě ztratili Pavla a utržili debakl, alespoň ale bude co napravovat. Na závěr premiérově zavítáme na hřiště v Hostivaři a můžeme jen doufat, že tomto zápase už o nic nepůjde.

Už z rozpisu sezóny je vidět, že nemůžeme čekat žádnou procházku růžovým sadem, o každý bod bude třeba tvrdě bojovat. Pokud se ale podaří ustálit zápasovou účast na nějakém slušném čísle a budeme podávat výkony alespoň trochu odpovídající kvalitě kádru, na horní polovinu tabulky rozhodně máme. Tak tedy vzhůru ke hvězdám!

Žádné komentáře:

Okomentovat