neděle 14. září 2008

Dobývání ztracených pozic

Modrý Svině se v jarní sezóně obohatily o mnoho zkušeností, bohužel včetně té sestupové. Tento podzim nás tak čeká opět sedmá liga. V soutěži, kde může každý porazit každého, budou mít Svině nepopulární nálepku papírových favoritů.

Tato pozice nám už v osmičce příliš neseděla, tým má ale snad dost zkušeností, aby se s tím dokázal vyrovnat. A už letní období ukázalo, že dvanáctá sezóna v lize nebude rozhodně „tuctová“...


Jedním z motivů podzimní sezóny bývá problém se sestavou a v první polovině srpna to vypadalo, že se této nepříjemnosti nevyhneme ani tentokrát. Při losu jsme se totiž stali jedním z obětních beránků, kteří nezískali rozpis zrovna podle svých představ. Místo hlášených pátků nás čekala neoblíbená nedělní poledne a omluvenky se množily.

Takřka na poslední chvíli, ani ne týden před registrační schůzí, nabrala situace nečekaný spád. Po intervenci vedení na svazu a díky ochotě Cervezy si již hotový rozpis vyměnit jsme dosáhli přesunu hracích dnů na pátky a navíc všechna utkání na umělé trávě. To přilákalo nazpět do týmu Davida, který byl jako už tradičně po sezóně jednou nohou na hostování ve Veltěži.

Přes mnohé peripetie, které provázely i domlouvání přáteláků, se nakonec podařilo zorganizovat dvě přípravná utkání, která sice upozornila na mnohé nedostatky po herní stránce, výsledkově však byla velmi úspěšná. Vedle střeleckého probuzení Jirky s Matějem se prozatím prosazoval i navrátilec Richard, který se v kádru prakticky vystřídal s Matějem Komancem.

Alespoň udržet současnou produktivitu v útoku, to bude jeden z důležitých faktorů, které rozhodnou o úspěchu celé sezóny, stejně jako vybojované dva body z prvního ligového zápasu. Pradox byl opět velmi nepříjemným soupeřem, ale zápas jsme zvládli a uštědřili tomuto týmu v rozmezí tří měsíců už druhou porážku jednogólovým rozdílem.

Následující čtyři utkání zase patří k těm, v nichž budeme nejspíše favority. Čeká nás sice další z výletů do dalekých Běchovic a jako výjimka v jízdním řádu skupiny jedno sobotní utkání.

Ale ani veteráni z Balbínu, ani dvojice nováčků Čelzí a Co je? by se narozdíl od nás v horních patrech tabulky pohybovat neměli. Jenže realita právě v těchto utkáních často staví prognózy úplně na hlavu.

Přesně uprostřed sezóny nás čeká další duel se spolufavoritem, a opět až po osmé večerní. Ambiciózní Delivery se na nás připravují tak pečlivě, že dokonce bezprostředně po obdržení rozpisu zrušili domluvené přípravné utkání s omluvou, že nechtějí, abychom prokoukli jejich taktiku... Každopádně bude tento soupeř, který se podle zdrojů blízkých klubu před sezónou hodně posílil, nepříjemným oříškem.

První ligová přestávka nás čeká až v polovině listopadu, do té doby nás v rychlém sledu čeká trojice nevyzpytatelných protivníků. S Dromedarians jsme se hodně natrápili už na jaře, KTB nepatří s ohledem na chování některých jeho hráčů mezi oblíbené soupeře snad pro nikoho a záložní tým Bronxu sice v posledních sezónách výsledkově trochu tápal, ale svou kvalitu i po patnácti letech v soutěži stále má.

Na Novoborskou, kde se nám v přípravě nebývale střelecky dařilo, se podíváme i v sezóně. V zápase, kde dost možná půjde minimálně jednomu z týmů o postup, se nám do cesty postaví černý kůň skupiny Meďák.

To nejtěžší, byť nikoliv po herní stránce, nás ale čeká v posledním kole, úmorná cesta do Stodůlek bude možná těžší než samotný soupeř, OSTO6 Beer Team. Můžeme jen doufat, že v tomto duelu už o nic nepůjde.

Na jaře jsme okusili šestou ligu a přestože jsme v ní nakonec neuspěli natolik, jak jsme si představovali, víme, že je to není nehratelná soutěž a kvalitou bychom se v ní neztratili. O tuto pozici jsme však alespoň pro podzim přiěli. Bude v našich silách si ji vydobýt zpět?

Žádné komentáře:

Okomentovat