úterý 28. března 2006

Ve znamení sedmičky

Dlouhá a úmorná zima už snad definitivně skončila a show zvaná Hanspaulka se může opět rozběhnout. Už posedmé budou u toho i Modrý Svině. Klub, který prošel za tři roky své existence řadou velkých změn. Obměnila se takřka polovina kádru, změnil se způsob hry i naše ambice.

A do říše zapomnění už trochu odchází i původní idea, se kterou byly Svině založeny. Cíl pro jarní sezónu se však nemění, očekává se umístění v horní polovině tabulky a v případě dobré konstelace útok na postupové příčky.

I když Hanspaulská liga si užívala zimního spánku, uvnitř týmu rozhodně klid nebyl. Po zjištění, že náš kádr bude na jaře vinou různých negativních vlivů poměrně úzký, přišlo na řadu obligátní hledání posily. Ta si nás ale v podobě Ondry Matějky našla v podstatě sama. Ondra totiž zrovna v tuto dobu hledal nové angažmá a tato situace přišla oběma stranám celkem vhod.

Druhým tématem zimní přestávky byl poměrně dlouho se táhnoucí definitivní přestup bratrů Matesových do Ústavanu. I tuto záležitost se ale k snad oboustranné spokojenosti podařilo vyřešit a náš kádr se tím uzavřel.

Prvním testem nové podoby Sviní byla účast v Ligovém poháru. Stejně jako loni se nám povedlo první zápas vyhrát a postoupit, což se dá považovat za úspěch. Zde jsme poprvé představili i další herní novinku, systém s dvojicí obránců a záložníků, který se pokusil nahradit zastaralý model se třemi defenzivními hráči.

V přípravě se nový postup dařilo aplikovat poměrně úspěšně, jeho efektivitu ale správně prověří až samotná ligová soutěž. Tu zahájíme předposlední březnový den na Podvinném Mlýně proti Pivoji. Při vší úctě ke kvalitám soupeře je výhra v tomto zápase povinností a snad utkání přispěje k dobrému rozjezdu do sezóny.

Oproti předchozím letům se letos vyhneme cestování na druhý konec Prahy. Všechna utkání odehrajeme v severní části města, kromě tradičního Karlína a „Podviňáku“ nově i ve Kbelích, kde nás v prvním klíčovém zápase prověří Sculpturo. Následovat bude utkání se Sedmi zbabělými, kterým máme co vracet, před dvěma lety nás porazili jen díky vydatné podpoře rozhodčího.

Střední část sezóny bude ve znamení přijatelných soupeřů, výjimku tvoří jen bitva s černým koněm skupiny, týmem Ansámblu, v pátém kole na Podvinném Mlýně.

Nejtěžší zkouška nás čeká až v druhé polovině května v podobě dvojzápasu s největšími favority skupiny. Po Kodymce, která má ve sbírce dokonce ligový titul, přijde na řadu zápas s Autobazarem Duo, který byl v minulé sezóně vyloučen z 5. ligy a do naší skupiny byl nalosován až dodatečně místo Trilogu.

Ještě před tímto dvojutkáním už ale budeme vědět, nakolik jsou naše šance na konečný úspěch reálně. Střetnutí s jediným nováčkem skupiny, Nohou Praha, je na programu v desátém kole a na úplný závěr se v Karlíně pokusíme konečně porazit i Piranhu Záběhlice.

Výsledek celé sezóny lze předem jen těžko odhadnout, neznáme ani reálnou sílu papírových favoritů, přesto je předem jisté jedno - že nadcházející sezóna bude nepochybně lepší než ta minulá. A že s trochu štěstí se nám může podařit takřka cokoliv...

Žádné komentáře:

Okomentovat