čtvrtek 19. prosince 2013

Hodnocení hráčů - Podzim 2013

Hvězdy, dříči, smolaři i ztracenci - prostě Modrý Svině. Jak se vedlo jednotlivým hráčům v sezóně Podzim 2013?


Anton Olkhovoy: Už sedmou sezónu stabilní opora zadních řad s dobrou docházkou (pokud si tedy nesplete čas a hřiště), příkladným nasazením a čichem na důležité góly. Bojovník, který neuhne ze žádného souboje a pro tým by na hřišti udělal první poslední. Pokud se nic zásadního nezmění, měl by jako první z nové hráčské generace dosáhnout stovky startů v modrém. Potřeboval by ale zapracovat na klidu v rozehrávce, zbytečně často ztrácí míče na vlastní polovině hřiště.
Nejlepší zápas: Atlético Cerveza
Hodnocení: 2-

Otakar Duben: Sezónu začal gólem v přáteláku a končil asistencí v posledním zápase. V mezičase předváděl svůj standard, dobrá narážečka nebo rychlý průnik po křídle z něj dokáží spolehlivě udělat diváka, v tomto směru ho ale většina soupeřů příliš neprověřila. Nutně potřebuje zapracovat na rychlejším zpracování míče a práci s balonem obecně, jinak si na jaře asi moc nezahraje.
Nejlepší zápas: Kamarádi 1.FC
Hodnocení: 3-

Pavel Řeháček: Doktor Jekyll a pan Hyde Modrých Sviní pro změnu ukázal svou přívětivější tvář. V prvních dvou zápasech, kdy obrana hrající bez střídání často nestíhala, pustil jediný gól. I v dalším průběhu podzimu byl naší velkou oporou, navíc přidal i dva góly z výkopu a proti Hervisu chytil penaltu. Občas se sice nevyvaroval lacinější branky, ale na výsledek to zpravidla nemělo vliv, takže mohl nadávat jen sám sobě, protože čistých kont mohl mít rozhodně víc...
Nejlepší zápas: Credit Praha FC
Hodnocení: 2

Tomáš Rosenberger: Železný muž týmu a jeho neodmyslitelná součást už dlouhých jedenáct let. Spoluhráči kolem něj se střídali, ale on se vždy dokázal najít své místo v sestavě. Na podzim zvládal stejně dobře nevděčnou roli "sběrače" na hrotu i pozici stopera v těžkých zápasech, kdy jsme hráli bez střídání. A v nouzi nejvyšší zaskočil v zápase s Kamarády i v brance. Po gólech načal druhou stovku i v kolonce asistencí. 
Nejlepší zápas: Kamarádi 1.FC
Hodnocení: 2-

Ivo Kurhajec: Pomalu, ale zato velmi svědomitě pracuje na své pověsti hlavního "paliče" mezi útočníky. Zbytečných kliček v jeho podání lehce ubylo, ale spotřeba gólových šancí na jednu branku se dál blíží apetitu osmiválcového motoru v cadillacu. Důležité ale je, že se do něj dokáže stále dostávat, protrhnutí střelecké smůly pak je snad jen otázkou času...
Nejlepší zápas: Palmeiras Prosek
Hodnocení: 2-

Matěj Kuncíř: Jeho někdejší silná zbraň, tvrdá a přesná střela zdálky, ho příliš neposlouchala a tak závodění v týmové produktivitě přenechal tentokrát jiným. Soustředil se zejména na defenzivní činnost a ve své stěžejní úloze tvrdého stopera nemá dlouhodobě konkurenci. A když bylo potřeba, prokázal svůj důraz i směrem dopředu a byl z toho třeba vítězný gól proti Creditu. Spojení s Lukášem coby novým tvůrcem hry se zatím vyzkoušelo pouze v jednom zápase, určitě však má značný potenciál... 
Nejlepší zápas: Credit Praha FC
Hodnocení: 2

Jirka Dymák: Kdybychom měli být trochu cyničtí, tak Jirka je na nejlepší cestě převzít od Martina žezlo pro týmového lazara. Z posledních pěti sezón jednu vynechal celou a ve zbylých čtyřech vždy chyběl kvůli zdravotním problémům minimálně tři zápasy. Nejinak tomu bylo bohužel i na podzim, ze závěrečných zápasů ho vyřadily pro změnu kolenní vazy. Nezbývá než doufat, že se do začátku příští sezóny dá dohromady, jeho obětavost a nasazení jsou přesně ty atributy, kterých není v žádném týmu nikdy dost.
Nejlepší zápas: Sargas FC
Hodnocení: 3

Lukáš Lojín: Jeden ze dvou podzimních nováčků rozhodně ostýchavostí netrpěl, naopak se až do posledního kola rval o nejlepšího týmového střelce sezóny. Zpočátku nahrazoval na hrotu našeho útoku absentujícího Michala, v posledních zápasech se přesunul dozadu, do pozice jakéhosi basketbalového rozehrávače, což hru výrazně oživilo a zatraktivnilo, neboť jsme začali hrát víc po zemi a trochu omezili náš ostrovní styl "nakopni a běž". Má potenciál stát se jednou z hlavních opor...

Nejlepší zápas: Sebranka FC B
Hodnocení: 2

Adam Marcinik: Druhý z noviců zaujal pozici v obranné vozbě a ještě ji přidal na síle a neústupnosti. Když se Adam rozhodne, že míč získá, tak to prostě udělá a lhostejno jakým způsobem. Pro soupeře hodně nepříjemný obránce, který se v posledních zápasech i slušně rozstřílel. Směrem dopředu má ještě mírné rezervy, řadu vybojovaných míčů totiž následně trochu zbytečně ztrácel. A když se s buldočí zarputilostí vydá směrem k brance soupeře, nevidí a neslyší, i když jsou před ním třeba dva volní spoluhráči.

Nejlepší zápas: Hervis sport 1.FC
Hodnocení: 2-

Jirka Škrábek: Střelecká kometa sezóny a hráč, který v uplynulých měsících prodělal nejzásadnější herní progresi z celého týmu. Zbrklost v zakončení vyměnil za chladnokrevnost, góly dával hezké, náhodné i po chybách gólmanů, ale hlavně jich dával hodně. Za předchozí čtyři sezóny vstřelil jen pět gólů, teď během jediné 11! Nemá sice na kontě ani jeden hattrick, zato čtyři dvougólové zápasy, což je možná ještě cennější. Na jaře ale musí vzestup potvrdit.

Nejlepší zápas: Kamarádi 1.FC
Hodnocení: 2

Žádné komentáře:

Okomentovat