sobota 14. dubna 2007

Sedmička? Prioritou je záchrana

Snad ještě nikdy nebyla zimní přestávka tak dlouhá! Po nekonečných devatenácti týdnech nuceného nicnedělání opět započne tuhý boj o ligové body a Modrý Svině u toho samozřejmě nebudou chybět, poprvé ovšem coby účastník sedmé ligy.

Vyšší soutěž s sebou přináší mnoho nového, ale zejména velká očekávání. Podaří se nám v poklidu udržet sedmičku i pro podzimní sezónu, přimícháme se dokonce do postupové hry nebo nás čeká tuhý boj o záchranu?

I když základní osa týmu zůstala beze změny, událo se toho přes zimu celkem dost. Richardovi nedovolí na jaře hrát stres z maturity, Marek odešel do týmu PRKA a o dlouhodobé absenci Jakuba se vědělo už s předstihem. Přišel nám tak vypomoci Jirka Dymák a už příprava naznačila, že pro nás bude posilou.

Co nás v sezóně čeká a nemine? Na úvod soutěže nás na Pankráci prověřili Bruchos, kteří by papírově měli patřit k lepším týmům naší skupiny. Hovořit o tom, jak moc by byl pro nás dobrý start důležitý, je zbytečné, bohužel se nám nezadařilo, ale sezóna bude ještě dlouhá.

První důležitá změna oproti zažitým pořádkům je známé fotbalové pravidlo, že není slabých soupeřů. Neexistují záchytné body, kde by byla výhra jistá, žádný soupeř nám nedá body zadarmo. Takže co si neuhrajeme, to mít nebudeme. A jelikož prioritou a hlavním cílem sezóny je sedmičku udržet, tak budeme těch bodů potřebovat minimálně devět.

Ale ani na jaře nebude nouze o pikantní utkání se starými známými. Pět ze zbývajících deseti soupeřů už jsme v lize v minulosti potkali a jeden z nich nás čeká dne ve třetím kole. Třetím proto, že dohrávka kola prvního s Torpédem Hulín nás čeká v polovině května.

Na Podvinném Mlýně přivítáme Virtuosi, jediný tým, který skončil v postupové sezóně v tabulce nad námi. Navíc mu máme co vracet, ze vzájemného duelu jsme si odvezli debakl 1:7.

Zdaleka nejdůležitější však bude následující dvojzápas ve Kbelích, kde nás čekají papírově slabší AC/DC a domácí kbelská Santa Tranta. Minimálně tři body z těchto utkání pro nás mají zásadní význam, naopak pokud bychom v nich neuspěli, budeme mít velké starosti se záchranou.

Po zmiňované dohrávce s největším favoritem skupiny, mimochodem jediném utkání na umělce, se vrátíme zpět na „Podviňák“. A hned nás čeká další šťavnatý souboj, Polární záře s Ondrou Matějkou v sestavě.

I tady jsou dva body povinností, ale ani ne tak kvůli síle soupeře, Polárníci totiž v prvních dvou kolech nezaváhali. V tomto případě jde o prestiž, výhra nad týmem, kde působí bývalý spoluhráč, vždycky hřeje dvakrát.

I v dalších dvou kolech narazíme na známá jména, jak Výtržníku, tak Nalejtu máme co vracet, v sezóně Podzim 2005 jsme proti nim neuspěli, teď snad dozrál čas na odvetu. Poslední výlet do Kbel bude trochu exkurzí do neznáma, Odlehlá je dost nevyzpytatelný soupeř, který navíc tou dobou může mít ještě postupové ambice.

Co se týká kbelského hřiště, tak to prošlo několika příjemnými změnami a vzhledem k tomu, že na Podvinném Mlýně se na podzim už zřejmě hrát nebude, má ambici stát se naším domácím „stadionem“. Zázemí je na velmi dobré úrovni a poté co se zlepšilo i okolí hřiště, jedná se v současnosti o zřejmě nejlepší areál mimo umělek.

Ani poslední utkání se známým soupeřem nebude vůbec jednoduché, PNN CK je sice papírově outsiderem skupiny, ale bude pravděpodobně ještě bojovat o záchranu. A jak víme, tak na Pankráci stačí na výhru i jeden náhodný gól, Prosím, nesmějte se i Bruchos jsou toho důkazem. V derniéře se ve stejném areálu utkáme poslední červnový pátek se Sorbinem a kdo ví, jestli to nebude souboj o přežití.

Skupina je celkově dost vyrovnaná, každý bod nakonec může být ten rozhodující. Pokud ale podáme v defenzivě minimálně stejný výkon jako proti Bruchos a zlepšíme přechodovou fázi a finální přihrávku, neměl by se nás boj o záchranu týkat. Jenže jak víme, v Hanspaulce není jistého vůbec nic...

Žádné komentáře:

Okomentovat