středa 24. března 2010

Domácí hřiště - pokus druhý

Po neblahých zlušenostech z loňského roku, kdy jsme kvůli proměnlivosti hracích dnů a hostování na hřištích po celé Praze poztráceli zbytečně mnoho bodů, nastalo v zimě období shánění domácího hřiště. A rozhodně nešlo o jednoduchou misi.

Počet hřišť s umělou trávou (tedy alespoň těch dopravně dobře dosažitelných) v posledních sezónách stagnoval, a ta stávající byla bez výjimky plně obsazena. Stálé hřiště je vedle většího komfortu a pohodlí pro domácí tým občas také mírnou výhodou oproti soupeři, proto není divu, že se ho nikdo nechtěl jen tak vzdát.

Vše už koncem února vypadalo beznadějně, když do hry náhle vstoupilo místo, které s sebou přináší závan starých časů - Podvinný Mlýn. Hřiště, které utvářelo historii klubu zvláště v prvních sezónách, bylo dějištěm nejen první výhry a nejtrapnější porážky, ale i mnohých dalších nezapomenutelných momentů.

Nejde však již o legendární škvárový čtverec, celý původní areál padl za oběť demolici a nové hřiště vyrostlo o kus dál. A od dubna na něm budou doma i Modrý Svině. Ačkoliv se původně jednalo o pronájmu až pro podzimní sezónu, podařilo se nakonec zajistit odehrání osmi zápasů už na jaře. Snad nám nový domov přinese štěstí...

Žádné komentáře:

Okomentovat